In de omgeving

omgeving

Enerzijds biedt de omgeving pure ontspanning, stilte en weidsheid, maar zijn er ook actievere mogelijkheden om te genieten van natuur en cultuur. De camping bevindt zich dichtbij verschillende mooie fiets- en wandelroutes in het prachtige Groninger landschap. Wie deze routes volgt, ontdekt tal van bezienswaardigheden en natuurgebieden.

Slochteren
Slochteren is een van de mooiste dorpen van de streek Duurswold. Het dorp kent tal van rijksmonumenten en diverse voorzieningen. Gezellig uit eten kan ook in het dorp, bijvoorbeeld bij restaurant De Boerderij of in steakhouse De stenen Boog.

De Fraeylemaborg
De Fraeylemaborg in Slochteren is een van de best bewaarde borgen in Groningen. De sierlijke tuinen bij de borg zijn het hele jaar door gratis te bezichtigen en vormen een populaire plek voor mensen uit de omgeving. De borg zelf vormt een museum waarin de vroegere tijden in de borg worden weergegeven.

Baggerputten
Vlakbij de camping ligt het natuurgebied de Baggerputten. Het beschermde gebied kenmerkt zich door bos, rietkragen, veenplassen, graslanden en struiken. Bij een wandeling over de smalle paadjes is duidelijk te merken dat dit een veengebied is. Het gebied is vrij toegankelijk. Ook vissen is toegestaan. Een van de vissteigers is zelfs aangepast voor mindervaliden.

Het Schildmeer
Op fietsafstand van de camping ligt het Schildmeer. Een prachtig water voor allerlei soorten waterrecreatie. Aan de rand van het meer zijn diverse watervoertuigen te huur. Aan het Schildmeer ligt ook het natuurgebied Tetjehorn. Het is het grootste rietmoeras van Groningen, waar vogelsoorten als roerdomp, baardmannetje en porseleinhoen zich prima thuis voelen.

Stadse drukte
Even ontsnappen aan de rust en genieten van de levendigheid van een grotere plaats? De stadsharten van Hoogezand en Groningen zijn in ongeveer twintig minuten te bereiken. In Hoogezand vindt u tal van winkels en gezellige cafés en restaurants. In Groningen vindt u dat ook, plus tal van culturele en andere bezienswaardigheden. Denk aan de Martinikerk, de Martinitoren, het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, een rondvaart door de grachten en nog veel meer.